torstai 26. tammikuuta 2012

Yliopistosairaalaan jo pääsiäisen jälkeen

29.03.2010 20:23 | mamma

Pätkän yliopistosairaalan reissua siirretään aikaisemmaksi, sinne lähdetään jo pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Tämä siksi, että viimeisimmässä trakarin vaihdossa kävi ilmi, että avanne on kasvanut umpeen - ei kokonaan tietenkään, mutta liian pieneksi, jotta trakarin laitto onnistuisi enää helposti. Näinpä sitä sitten täytyy lähteä suurentamaan. Samalla kokeillaan todennäköisesti taas vierotusta, mahdollisesti syynätään putket bronkoskopialla ja käydään puheterapeutilla syömisasioista.
Pätkä on ollut vähän alavireinen viime päivät, nukkunut paljon, hikoillut ja kiukutellut normaalia enemmän. Yskii myös enemmän kuin tavallisesti, muttei mitenkään mahdottoman paljon. Ei kuitenkaan ole vielä normaalia limaisempi, eikä lämpöä ole, joten hoitotoimenpiteitä virusepäily ei aiheuta. Toivotaan nyt taas parasta.

Lauantaina Pätkä kävi kuuden tunnin kotilomalla, se meni ihan mukavasti. Nukkua ei malttanut kotona, neiti sammui mamman syliin kuin saunalyhty heti kun päästiin autoon.
Ruokavaliota on muutettu nyt niin, että maitoa menee enää 55 ml aterialla, Infatrini-nimistä ravintoliuosta 85 ml. Aterioita on harvennettu ja viikon sisällä olisi tarkoitus elää sitten pelkällä Infatrinillä. Masuvaivoja ei ole ilmennyt. Soseen syönti on samanlaisissa alkutekijöissä, tosin eilen aloitettu porkkana-perunasose näyttäisi menevän paremmin nieluun saakka kuin hedelmäsoseet.