torstai 26. tammikuuta 2012

Uuden vuoden kuulumisia

21.01.2010 09:21 | mamma

Pätkällä vuosi 2010 on alkanut vaihtelevissa merkeissä. Nyt on taas gastrostooman juuressa tulehdus, joka ei tosin ehtinyt aivan hirveän pahaksi sillä aikaisemmista viisastuneena antibiootit aloitettiin heti. Ne menivät suoneen viikon ja eilen siirryttiin vatsaan annettaviin, mutta tulehdus on ja pysyy. Pätkä oli eilen pitkästä aikaa todella kipeä ja itkuinen. Mamma oli huolesta sekaisin, koska tuo pikkuneiti ei yleensä itke muusta kuin vähän väsymyksestä kun pitäisi mennä nukkumaan. Nyt huutoparkua kesti tunnin - ja voin kertoa, että trakarilapsesta lähtee yhtä paljon ääntä kuin trakarittomastakin, kun sille päälle sattuu. Tunnin huudon, panadolin, rektaaliputken, lukemattomien imujen, unimusiikin kuuntelemisen, äiskän ja hoitajan vuorottaisten taputtelujen ja hyssyttelyjen jälkeen tyttö viimein nukahti ja nukkui ainakin myöhäisillalla kun isi soitti osastolle. Saa nähdä, miten tämä päivä on lähtenyt käyntiin.

Tänään on tasan vuosi siitä mamma näki typykän ensimmäistä kertaa ultraäänikuvassa.


Hyviäkin uutisia on: Pätkä pääsee ensimmäisen kerran käymään lyhyellä kotilomalla tulevana sunnuntaina, mikäli vointi ei estä vierailua. Tarkoitus olisi viettää koko perheen voimin mamman syntymäpäiviä.

Päivitys: Hyväntuuliselta neiti vaikuttaa tänä aamuna. Yöllä oli valvonut jonkin aikaa ja ollut vähän levoton, mutta nyt on taas oma aurinkoinen itsensä.