torstai 26. tammikuuta 2012

Toipuminen jatkuu

12.04.2010 14:17 | mamma

Pätkällä siis oli kuin olikin keuhkokuume, joskin viruksen aiheuttama sellainen. Tarkemmin ottaen RS-viruksen. Mamma luuli, että keuhkokuume tulee virusinfektion jälkitautina ja bakteerin aiheuttamana, mutta Pätkällä siis RS näytti menevän suoraan keuhkokuumeeksi. Mikähän tilanne olisikaan ollut ilman Synagista. Nyt kun taudin alusta (tai todetusta alkamisesta) on viikko ja päivä, tilanne näyttää ihan hyvältä huomioiden että neiti on alun alkaenkin keuhkopotilas. Tyttö on virkeä ja jaksaa leikkiä pandatuolissa sekä jumppamatolla. Saturoi hyvin, lisähappea ei ole tarvinnut eilen eikä tänään. Antibiootti on lopetettu, Ventoline menee tarvittaessa, mutta esim. eilenkään sitä ei tarvittu ollenkaan.

Tänään Pätkä on ollut käsittämättömän sini-punakirjava ihonväriltään, mieleen tulevat ajat ennen sydänleikkausta. Sekä aamuhoitaja että mamma käyttivät saturaatiomittaria paikallaan kymmenen minuuttia, kun kumpikaan ei uskonut, että tuon värinen lapsi voi saturoitua kunnolla. Tämä kuitenkin on tilanne.

Yöllä neidillä oli ollut kuumetta ja limaa oli irronnut roimasti. Kuume kuitenkin laski aamuun mennessä. Yskä jatkuu ja limaa nousee, mutta maalaisjärjellä ajateltuna se kai on enemmänkin hyvä asia - tuleepa pois keuhkoista.

Yliopistosairaalan reissu siirtyi noin kolmen viikon päähän, trakari vaihdetaan tällä viikolla täällä. Samalla suurennetaan trakarin reikää mikäli korvalääkäri katsoo tarpeelliseksi. Toivottavasti kaikki menee mallikkaasti.