torstai 26. tammikuuta 2012

Trakarihuolia taas

22.10.2009 09:25 | mamma

Jottei elämä olisi liian tasaista, Pätkän trakarikanyyli irtosi eilen. Onneksi niin hitaasti, että isi huomasi sen ennen kuin se oli kokonaan irti ja lääkäri ehti tulla paikalle juuri kun se irtosi lopullisesti. Huonoa happea kesti vain noin minuutin verran eikä taju lähtenyt tällä kertaa, onneksi. Koko rykäys oli ohi kolmessa minuutissa. Isi ja mamma odottelivat käytävällä kriittisimmät hetket, muuten mamman pää olisi hajonnut. Trakarin irtoaminen on tämänkokoisessa sairaalassa lastenosastolla iso juttu, todennäköisesti historian ensimmäinen. Paikalla oli kolme lääkäriä - päivystävä lastenlääkäri, anestesialääkäri ja äitiyspolilta joku kolmas lääkäri, jonka erikoisala jäi hieman epäselväksi. Anestesialääkäri soitettiin paikalle siltä varalta, että jouduttaisiin intuboimaan ja laittamaan Pätkä hengityskoneeseen (mikäli trakaria ei saataisi takaisin paikoilleen). Kaikki meni kuitenkin sujuvasti.
Neidin voimille tapaus kävi tietenkin, tyttö oli aivan hiestä läpimärkä paruttuaan hädissään. Rauhoituttuaan otti kahdenkymmenen minuutin tirsat, joiden jälkeen heräsi taas voimaa täynnä ja aloitti hillumisen niin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Tänään voi olla taas rankka päivä, sillä eilen kiireessä oli ainoa vaihtoehto laittaa paikalle jäykkä, vanhanmallinen trakarikanyyli. Pätkällä pitäisi olla joustava silikoninen kanyyli, jotta pään liikuttaminen olisi helpompaa. Pätkällehän tilattiin noita uudenlaisia yliopistolliseen sairaalaankin ihan varta vasten eikä niitä ole helppo laittaa paikalleen, koska ovat "lötryjä". Operaation pitäisi suorittaa nyt ensimmäistä kertaa tämän pienemmän sairaalan korvalääkäri. Toivotaan parasta.