torstai 26. tammikuuta 2012

Onnistunut reissu

19.10.2009 21:12 | mamma

Pätkä palasi tänään kotikaupungin sairaalaan. Reissu onnistui hyvin: masunappi - tai oikeammin "eväsletku" - saatiin asennettua ja se toimii hyvin. Myös trakarinvaihto sujui suurinpiirtein suunnitelmien mukaan, ei kuitenkaan täysin, koska korvalääkäri laittoi ensin paikalle vääränlaisen trakarin. Omahoitaja oli osastolta soittanut heti perään ja asia oli korjattu ennenkuin neito ehti havahtua nukutuksesta. Ensimmäisenä päivänä leikkauksen jälkeen Pätkä oli hieman kipeä, mutta jo seuraavana päivänä alkoi tuttu hilluminen.

Limaisuus on helpottanut ehkä aivan aavistuksen verran nokkaletkun lähdön myötä. Samoin oksentelu. Kumpaakin esiintyy kuitenkin vielä aivan tarpeeksi.

Pätkä on kehittänyt itselleen jumppaohjelman, johon kuuluu jalkojen taittaminen mahan yli mahdollisimman ylös ja niiden viuhtominen ympäriinsä. Tuo apinalapsi myös tarttuu varpaillaan kaikkeen tielle osuvaan, mm. isin käsivarsi oli eilen täynnä varpaankynnenjälkiä. Neiti on viikon aikana oppinut kääntymään sutjakasti kyljeltä toiselle ja mahalle kääntyminen on aivan hilkun päässä.
Mukaan lähti reissulta taas sivukaupalla lausuntoja. Lasten neurologin lausunto alkoi virkkeellä "Statuksessa pyöreä tyttö". Äitiinsä on siis tullut tämä lapsi.

Tänään tuli täyteen 4 kk yhtäjaksoista sairaalaelämää eikä loppua näy.