torstai 26. tammikuuta 2012

Kotikaupungin sairaalassa

04.10.2009 21:38 | mamma

Täällä tutussa sairaalassa on oltu nyt taas neljä päivää. Pätkän vointi on ollut tasainen, mitä nyt siirtopäivän jälkeinen päivä meni nukkuessa ja vähän huonovointisen näköisenä. Pätkä on alkanut oksennella useita kertoja päivässä. Tätä ei ennen ole tapahtunut, vaikka se on trakarilapsille kuulemma erittäin yleistä. Syöntiharjoittelut ovat olleet tämän takia hieman katkolla. Toiveissa on, että asiaan saataisiin vähän helpotusta kun ruokintakanavaksi vaihdetaan nenämahaletkun sijaan masunappi.

Se tehdään vajaan kahden viikon päästä samassa yliopistollisessa sairaalassa, missä juuri vietettiin vajaa kolme kuukautta. Samassa yhteydessä vaihdetaan uusi trakeakanyyli. Se piti tehdä jo aikaisemmin, mutta nykyinen trakari on aivan uutta mallia, jota ei ollutkaan varastossa eikä toimittajallakaan - niitä jouduttiin tilaamaan tehtaalta, eivätkä ehtineet perille ennen kotikaupungin sairaalaan lähtöä.

Isin ja mamman elämä on helpottanut huomattavasti, kun sairaalaan pääsee nyt kulkemaan kotoa käsin. Pätkä on sairaalassa oma huone, jonne on tuotu sänky myös äidille, mutta toistaiseksi molemmat aikuiset ovat viettäneet yöt kotosalla. Pätkällä on kuitenkin oma hoitaja vuorokauden ympäri, joten kotiin voi tulla hyvällä omallatunnolla nukkumaan kunnon yöunet. Elämä on siis mallillaan tällä hetkellä.