torstai 26. tammikuuta 2012

Toipuminen jatkuu tasaisena

12.09.2009 13:59 | mamma

Pätkän toipuminen jatkuu tasaisesti. Neiti on jaksanut olla ilman hengityskonetta jo 5 päivää. Sairaalaelämä on muuttunut enemmän kotoista arkielämää muistuttavaksi, mamma saa hoidella vauvaansa paljon enemmän kuin ennen. Soseiden syöntiä alettiin harjoittelemaan toissapäivänä ja sitä on tarkoitus jatkaa joka päivä, samoin maidon juomista tuttipullosta. Kävelyllä saadaan käydä osaston käytävällä asti ja sylitellä niin paljon kuin neiti haluaa.

Fysioterapeutti ja puheterapeutti ovat myös alkaneet vierailla säännöllisesti, jälkimmäinen syömiseen liittyvissä asioissa. Fysioterapeutin ohjeilla ollaan saatu autettua Pätkän harhailevaa katsetta ja lieviä (ja suurempia) vaikeuksia kontaktin otossa. Nyt typykkä on pitkiä aikoja rauhassa sylissä ja tapittaa tarkasti suoraan silmiin. Ja mikä mahtavinta, nyrkki on löytänyt tiensä suuhun. Kyllä nuo terapeuttitädit saavat ihmeitä aikaan.

Ensi viikolla koitetaan varovasti trakarista vieroittelua, se onnistuu jos onnistuu. Mikäli takapakkia ei tule, kotikaupungin sairaalaan olisi tarkoitus siirtyä lokakuun alkupuolella.