torstai 26. tammikuuta 2012

Tasaisen hankalaa

20.08.2009 18:06 | mamma

Pätkällä on edelleen tasaisen hankalaa. Masu vaivaa, hepulit vaanivat nurkan takana ja oleminen on vähän raskasta. Hieman kätyinen ja väsynyt neiti on suurimman osan ajasta. Turvotuksia on, mutta niistä ei kuulemma kannata vielä olla lääkärin mukaan huolissaan. Paino oli taas noussut 100 g eilisestä. Asiasta keskusteltiin pitkällisesti eikä mamma enää jaksanut väittää vastaan, joten nesterajoitus jäi entiselleen eli varsin löysäksi. Maksa oli onneksi pienentynyt kuulemma eilisestä. Diureetit ja sydänlääke ovat maksimimäärissä.

BNP oli tänä aamuna 82, mikä on siis hyvä. (Yli 100 oleva luku kertoo siitä, että sydän on rasittunut ja vajaatoimintaoireita on).

Tänään vaihdettiin trakeakanyyli, se pitää vaihtaa kuukauden välein. Nukuttavia varten yritettiin laittaa iv-kanyyli, mutta riittävän isoja suonia ei taas löydetty vaikka Pätkää oli tökitty molempiin käsiin ja päähän. Lopulta olivat antaneet ketamiinia pistoksen lihakseen. Lääkäri oli myös päättänyt, että neidin "nukutukset" kanyylinvaihtoa varten tehdään tästä lähin näin ja käskenyt muistuttaa asiasta itseään, mikäli hän tulevaisuudessa pyrkii laittamaan iv-kanyylin Pätkälle. Mitenkähän ne suonet löytyvät sitten sydänleikkaukseen nukuttamista varten...?

Eilen tuli täyteen 2 kk sairaalaelämää. Elämäni pisimmät kaksi kuukautta, ne tuntuvat kahdelta vuodelta. Pitkä reissuhan tästä tulee. Jos päästään jouluksi kotiin, olen positiivisesti yllättynyt.