torstai 26. tammikuuta 2012

Kätypäivä

17.08.2009 13:53 | mamma

Pätkällä tuntuu olevan taas vähän hankalampaa, tämä alkoi jo eilen illalla. Ilmeisesti masun takia tuli aivan talttumaton raivohepuli, ei auttanut suppo, ei nervifene, ei paikallaan pitäminen, ei mikään. Neiti riehui ja parkui pulssi 170:ssä ja hengitystiheys 80:ssä kunnes voimat loppuivat kertakaikkiaan ja sammui kuin saunalyhty. Pikkuraasu. Osaston hoitajien arkikieleen on ilmestynyt lause "Pätkällä on hemppa", mikä on tietysti vähän surullisen huvittavaa ja kertoo siitä miten kauan täällä on oltu ja miten paljon niitä "hemppoja" on tullut. Kenellekään ei tarvitse tilannetta sen kummemmin selitellä.

Yön Pätkä oli nukkunut kunnolla ja rauhassa, aamulla oli yökkinyt maitoja jonkin verran ja sammahtanut heti aamuhoitojen jälkeen. Kun menin osastolle kymmeneltä, Pätkä nukkui edelleen, heräsi vasta vähän ennen 12 ruokaa. Tänään ei ole paljon naureskeltu mammalle eikä Pellellekään, vähän kuitenkin. Venkuloitu on ja paukuteltu kovaäänisesti ilmoja ulos peräpäästä.

Värikään ei ole niin terveen punainen kuin on ollut nyt jo jonkin aikaa, iho on lähes koko ajan sinertävän marmoroitunut. Saturaatiot on kuitenkin ihan huippuluokkaa.

Paino oli noussut taas 60 g eilisestä. Koskapa se viikon aikana on noussut yli 300 g, niin lääkäritkin jo alkavat uskoa, että osa siitä saattaa olla turvotusta. Furesista nostettiin taas, nestemäärälle ei tehty vielä mitään. Ravitsemusterapeutti tarkisti tänään maidot, määrä pysyy samana, mutta enää huomisesta alkaen ei anneta tuplavahvaa vastiketta vaan ihan tavallista. Voihan se olla, että masu pärjää sellaisen kanssa paremmin.

Helsingistä ei kuulu mitään.