torstai 26. tammikuuta 2012

Pieni kulinaristi

12.08.2009 13:20 | mamma


Eihän sitä kuuden päivän hepulitonta putkea saatu eilen kasaan. Hepuli tuli, mutta melko pieni, se jäi Richterin asteikolla kolmosen nurkille.

Tämä aamupäivä oli oikein hyvä. Aamusta kävi puheterapeutti, hän oli paikalla vielä kun mamma meni osastolle ja kertoi, että Pätkän syömisharjoitukset olivat sujuneet vallan mainiosti. Suurin ongelma oli melkeinpä ollut se, että syöminen oli ollut niin mukavaa ja hymyilyttänyt niin kovin, että nieleminen oli meinannut unohtua. Tutti oli myös vähän yököttänyt, mutta se on aivan normaalia kun syöminen on ollut tauolla noin kauan. Maitoa oli mennyt suun kautta kokonaiset 5 ml, mikä on oikein hyvä alku. Nyt syömistä on tarkoitus harjoitella aina päivisin ruoka-aikaan hereillä ollessa. Terapeutti kehui Pätkää oikeaksi hymytytöksi ja pikku kulinaristiksi.

Tyytyväinen pikkuneiti oli muutenkin koko aamupäivän, melkein kuin terve vauva jos jättää huomioimatta kaulan trakarin ja siihen menevän hengityskoneputken, sekä vieressä puuskuttavan hengityskoneen. Tilanne muuttuu melko varmasti iltapäivällä, kun neiti saa ensimmäisen rokotusohjelman mukaisen rokotteen. Voi olla melko kätynen pikkuneiti jonkun aikaa.
Lääkärin kierrolla kerrottiin, että keuhkolääkäriä oli pyydetty ottamaan kantaa mahdolliseen lääkehoitoon Pätkän keuhkotilanteen korjaamiseksi, mutta oli todettu, ettei lääkehoidosta liene suurta apua. Ongelma kuulemma johtuu ennen kaikkea ahtaista ilmateistä, jotka aiheuttavat senkin että pöpöjä jää keuhkoihin herkästi muhimaan. Asian pitäisi korjautua kasvun myötä... Osastonlääkäri varoitti, että on syytä varautua siihen, etteivät ongelmat lopu sydänleikkaukseen. Leikkauksen jälkeenkin tulevan sairaalahoidon kesto on todennäköisesti ennemmin kuukausia kuin viikkoja. Tuo nyt ei ollutkaan mikään yllätys.

Mutta tällä hetkellä mamma on onnellinen siitä, että Pätkällä oli mukava aamupäivä ja että positiivinen suhdanne on kestänyt tänään viikon.